Stad stuurt kat naar mobiliteitsoverleg bedrijven ZuidVrijdag 8 december organiseerde onze vzw een rondetafelconferentie rond mobiliteit.

Onbegrijpelijk kregen we van de stad Mechelen en de politie die we toch tot onze belangrijkste partners rekenen, een last minute annulatie van hun bevestigde deelname.

Dankzij de steun van een 15-tal leden, en aan de andere kant van de tafel partijen zoals de Lijn, Mobiliteitspunt provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid en het Agentschap wegen en verkeer, werd het toch nog een geslaagde namiddag.

Lees hieronder de reactie in de pers:

Stad stuurt kat naar mobiliteitsoverleg bedrijven Zuid


De vzw Bedrijven Mechelen-Zuid organiseerde vrijdag een ‘Ronde tafel Mobiliteit’ in Technopolis om er de lokale verkeersproblemen te bespreken. Vooral veiligheid kwam aan bod. “We ontvingen het laatste jaar heel wat meldingen, voornamelijk over lokale mobiliteitsproblemen. Het leek ons als vereniging die de belangen van de bedrijven behartigt onze taak om hier iets mee te doen”, zegt voorzitter Nico Van Daele. De Lijn, Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen, Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse overheid namen deel, stad en politie lieten zich last minute verontschuldigen. “Jammer dat onze belangrijkste partner vraagt om gewoon verslag uit te brengen; dat staat haaks op de aanpak die we voor ogen hadden en is niet bevorderlijk. Wij zullen dit niet loslaten.” (WVK)

BEDRIJVEN MECHELEN-ZUID BUIGEN ZICH OVER MOBILITEIT

10 DECEMBER 2017
MECHELEN – De mobiliteit in Mechelen-Zuid moet beter, dat vindt de vereniging Bedrijven Mechelen-Zuid (BMZ). In Technopolis werden de bedrijven van Mechelen-Zuid samengebracht met alle betrokken actoren zoals De Lijn, Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen, Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse overheid.
Mechelaar Koen Sips begeleidde een constructief gesprek met de aanwezige mobiliteitsactoren. De problemen die de bedrijven aankaartten, werden onderverdeeld in drie categorie├źn: duurzaam woon-werkverkeer, verkeersveiligheid en vrachtwagens en logistiek.
Nico Van Daele, voorzitter BMZ: “We ontvingen het laatste jaar heel wat meldingen, voornamelijk over lokale mobiliteitsproblemen. Door alle betrokken partijen samen rond de tafel te brengen, verwachten we snellere en betere resultaten dan via de traditionele mailpolemieken.”
Na de succesvolle Grote Schoonmaak in september, een actie waarbij de bedrijven samen zwerfvuil verzamelden, tonen ze hiermee nogmaals hun betrokkenheid met werknemers en omwonenden.

Teleurstelling in stad en politie

De meeste problemen inzake mobiliteit waren gerelateerd aan veiligheid. De bedrijvenvereniging was dan ook teleurgesteld in de betrokkenheid van de stad en de politie, die zich ondanks eerder bevestigde deelname, last minute verontschuldigden.
Benjamin De Bruyn, bedrijventerreinmanager BMZ: “Dat de stad en de politie zich verontschuldigden, begrijp ik eerlijk gezegd niet. De stad is zelfs vertegenwoordigd in het bestuur van BMZ, en beschouwen we als onze belangrijkste partner. Jammer dat we nu gevraagd worden om gewoon verslag uit te brengen. Dat staat haaks op de aanpak die we voor ogen hadden en is niet bevorderlijk.”

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Zuid en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN