Eigenaars Mechelse kademuren zoeken (groen)aannemers voor renovatie kademuren

renovatie, kademuren mechelen, groenaannemers

Stad Mechelen publiceert in opdracht van de eigenaars van de Mechelse kademuren een prijsvraag voor de renovatie en groepsaankoop voor groenonderhoud. De eigenaars hopen volgend jaar met de renovatie te starten.

De laatste jaren zijn er veel investeringen gebeurd in de buurt rond de Dijle. De vele renovatie- en nieuwbouwprojecten zorgen voor een opwaardering van de buurt. Tel daarbij de vele evenementen naast en op de Dijle, de toenemende recreatie en je komt tot één conclusie: de Dijle leeft.

Samen met de private eigenaars die wonen langs de Dijle zetten we een volgende stap en willen we de kademuren renoveren. Dit is nodig om stabiliteits- en vochtproblemen te voorkomen. Tegelijk kunnen we de Binnendijle zo opnieuw inzetten als waterafvoeras.

Schade aan de kademuren

Heel wat van de kademuren aan de Dijle in de binnenstad zijn al vele honderden jaren oud, maar doen nog steeds dienst. Door de jaren heen kunnen er verschillende schadebeelden optreden. De meeste schade bevindt zich rond de waterlijn zoals afbrokkelende bakstenen als gevolg van weersomstandigheden. Maar ook barsten door de wortels van bomen boven of naast de muur, het verpulveren van voegen in het metselwerk, … komen voor. Niet alle schade is even goed zichtbaar: soms zijn er holtes achter de muren of zijn er problemen onder de waterlijn.

Afhankelijk van de staat van hun private kademuur zullen eigenaars kleine of grote werken moeten laten uitvoeren.

(Groen)aannemers gezocht voor renovatie

Stad Mechelen publiceert in opdracht van de eigenaars van de Mechelse kademuren een prijsvraag voor de renovatie van private kademuren. Deze prijsvraag richt zich tot aannemers voor het uitvoeren van de renovatiewerken van de individuele kademuren.

Tegelijkertijd organiseert de stuurgroep van eigenaars een groepsaankoop om een groenaannemer aan te stellen voor groot groenonderhoud. Een aantal kademuren worden immers volledig bedekt door groen waardoor een inschatting van de werken moeilijk is.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Zuid en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN