Ontdek het bouwkundige verleden van Mechelen

verleden, geschiedenis, mechelen, monumenten

De stad Mechelen bezit talrijke beschermde monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten. Daarnaast is de stad rijk aan waardevol niet-beschermd bouwkundig erfgoed. Al deze gebouwen getuigen van het rijke verleden van de stad.

Naast de initiatieven van de diensten Toerisme en Cultuur, zorgt de dienst Monumentenzorg via verschillende sensibiliseringscampagnes voor de betrokkenheid van de burger, maar ook van de toevallige bezoeker of toerist, bij dit waardevol patrimonium.

Mechelen draagt zorg voor haar historische footprint en voor het historisch patrimonium, dat wordt aangevuld met kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur.

Om de burgers te motiveren om mee het Mechelse stadsbeeld te verfraaien, organiseert de stad Mechelen tweejaarlijks de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed.

Zowel beschermd als niet-beschermd waardevol bouwkundig erfgoed komt in aanmerking voor deelname. Het uitgangspunt is respect voor of het versterken van de erfgoedkenmerken of -elementen. De omvang van het project heeft geen belang. Naast totale restauratieprojecten komen ook werken aan kleinere erfgoedelementen in aanmerking.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Zuid en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN