Doe mee aan de Mobiscan op Mechelen Zuid


In samenwerking met de Provincie Antwerpen wil VZW Industrie Mechelen Zuid de mobiliteitsproblemen op ons industrieterrein actief aanpakken.Hiervoor heeft Provincie Antwerpen voor het volledige bedrijventerrein een specifieke ‘Mobiscan’ opgemaakt. Deze mobiliteitsscan is een beproefd instrument om te peilen naar de specifieke mobiliteitsproblemen op het niveau van de bedrijven en de zone zelf. Rekening houdend met de ruimtelijke en organisatorische kenmerken van de bedrijvigheid op het industrieterrein, kan er gericht gezocht worden naar kansrijke oplossingen om de mobiliteitsproblemen aan te pakken.

Bovendien is de Mobiscan gericht op mogelijke acties waarmee de bedrijven individueel of in samenwerking de mobiliteit kunnen verbeteren.

Onderstaand enkele voordelen van mobiliteitsmanagement:

  • Flexibelere vervoerskeuze voor werknemers 
  • Minder stress door files 
  • Minder (economische) verliesuren 
  • De multimodale bereikbaarheid van zijn vestiging 
  • De potentiĆ«len van duurzame vervoermodi (fiets, elektrische fiets, speed pedelec, bus, tram, trein, carpoolen) 
  • Mogelijke acties die hij zelf kan ondernemen om werknemers te stimuleren zich duurzamer te verplaatsen. We kijken hierbij zowel naar bedrijfsorganisatorische, financiĆ«le en infrastructurele maatregelen als naar sensibilisatie en communicatie-acties. 
Met een bedrijfsoverstijgende mobiscan kunnen we ook naar mogelijke samenwerkingen kijken zoals bijvoorbeeld naar mogelijke carpoolpartners bij de buurbedrijven of het inzetten van kantoorbussen (“office on wheels”).

De eerste zeer belangrijke stap in de opmaak van deze studie is het verzamelen van mobiliteitsgegevens van de bedrijven zelf. Enkel aan de hand hiervan kunnen de specifieke problemen gedetecteerd worden en mogelijke oplossingen worden uitgewerkt. Uw medewerking is hierbij dan ook van bijzonder belang. 

Indien uw bedrijf gevestigd is op Mechelen Zuid, willen wij u aanraden om deel te nemen aan de mobiscan en deze 2 documenten in te vullen. U mag deze terugmailen naar info@bm-z.be

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Zuid en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN