Tweede BIN Z voor bedrijven op Mechelen Zuid
Onder impuls van de vzw Bedrijven Mechelen-Zuid wordt nu een tweede buurtinformatienetwerk voor bedrijven opgestart te Mechelen. Het BIN-Z Zuid is een samenwerking tussen 19 bedrijven van de industriezone Zuid te Mechelen, de lokale politie en het stadsbestuur. Het is al het zesde buurtinformatienetwerk in Mechelen, samen goed voor 627 leden.

Burgemeester Alexander Vandersmissen zet de inspanningen van zijn voorganger voort waardoor de bestaande buurtinformatienetwerken sinds enkele maanden opnieuw sterker aangestuurd worden door de politie. “Veiligheid blijft een prioritair aandachtspunt. Een BIN is daarbij een beproefd instrument met aangetoonde meerwaarde. Daarom ondersteunen en faciliteren we elk initiatief om nieuwe netwerken op te richten”, zegt Vandersmissen.

Een BIN is een informatie-uitwisseling tussen de leden onderling om tot een veilige omgeving te komen, buren te verwittigen of te sensibiliseren. “Daardoor kan een goed draaiend BIN bijdragen aan het algemene veiligheidsbeleid. Het is een van de samenwerkingsakkoorden met niet-politionele diensten die opgenomen zijn in het zonaal veiligheidsplan van onze politiezone”, aldus nog burgemeester Vandersmissen.

In Mechelen zijn er al vijf netwerken operationeel. Het BIN Stuivenberg telt 162 leden; Bin Battel, dit jaar opgericht, telt 43 leden. Het vorig jaar opgerichte BIN Oud Oefenplein telt 35 leden en het BIN-Z voor de handelaars van het kerngebied Mechelen telt 328 leden. Het BIN-Z Mechelen-Noord, het eerste BIN specifiek voor bedrijven, opgericht in juni van dit jaar, telt 40 bedrijven. Nu komt er dus een tweede bedrijventerrein bij dat start met een eigen BIN-Z.

Het nieuwe Bin-Z Zuid situeert zich binnen het Industriepark Mechelen Zuid en omvat onder meer volgende straten. Bedrijvenlaan, Egide Walschaertsstraat, Antoon Spinoystraat, Europalaan, Molenweide. Ook schepen van preventie Abrahman Labsir is blij met de oprichting van het zesde BIN in Mechelen. “Daarmee zijn op een half jaar tijd de twee grote Mechelse bedrijventerreinen gecoverd met een BIN-netwerk. Dit is een belangrijke preventieve bijdrage in het voorkomen van inbraken in gebouwen. Hoe meer leden, hoe meer zintuigen op scherp, hoe performanter een BIN zal zijn. Daarom zijn ook al onze gemeenschapswachten aangesloten bij het BIN, vanuit hun preventieve rol. De dienstverlening is bovendien gratis”, benadrukt schepen Labsir.

Bij de ondertekening van het charter waren reeds 19 bedrijven lid van het nieuwe BIN Z. Het stadsbestuur roept ook de andere bedrijven binnen de zone om nog aan te sluiten bij het netwerk en contact op te nemen via binzzuid@quares.be.


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Zuid en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN